Tuin verfraaid met strakke sauna

Zes jaar na aanleg van de tuin, voegde Arie van der Hout deze sauna met ruime overkapping toe. Met drie materialen in drie kleuren heeft het bouwwerk een fraaie  strakke uitstraling.

Tuin van Arie van der Hout
In de zuidwestelijke hoek van de tuin onder de Prunus cerasifera ’Nigra’, is het nieuwe tuinhuis met sauna gebouwd. (Foto: Emiel van den Berg)

Tuinarchitect Arie van der Hout tekende in 2018 een tuinhuis met sauna en buitendouche voor deze tuin in Culemborg. Hij had de tuin al in 2012 aangelegd. Voor de ombouw koos hij witte polypleister platen, glasvezel versterkt met polymeercomposiet. „Het onderhoud daarvan is te verwaarlozen.’’ Het bouwwerk bestaat uit drie wanddelen en één dakdeel, in de fabriek op maat gemaakt door het bedrijf Luxcom.

Superdunne platen van leisteen
Op de vloer liggen grijsbruine composietplanken van Fiberon, de planken zweven als het ware iets boven het grit, eronder is een lichtstrook verwerkt. De donkere wand is van steenfineer. „Superdunne platen van grijze leisteen, gelijmd op een polyester tussenwand.’’ De buitendouche is van JEE-O, de douchebak en waterafvoer zijn geheel onder de vlonder weggewerkt. „Simpele strakheid”, aldus Van der Hout.

Bomen van de buren
Over deze 615m2 grote tuin schreef groenjournalist Emiel van den Berg een reportage in Tuin en Landschap 10. In zijn ontwerp heeft Van der Hout handig gebruikgemaakt van de bomen in de buurtuin en het gemeenteplantsoen. Benieuwd hoe? U kunt het artikel hier digitaal lezen (met inlog).

Tuin van Arie van der Hout
Onder de composietplanken van Fiberon is een lichtstrook verwerkt. (Foto: Emiel van den Berg)
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties