Tweede editie ‘Meer Bomen Nu’ begint met bomenfestival in Doorn

Vanaf 26 september tot 31 maart vindt de Meer Bomen Nu campagne plaats. Dit is een landelijke campagne opgezet door Urgenda, Caring Farmers en MEERGroen. Het doel hiervan is om overdadige of ongewenste zaailingen te verzamelen in natuurgebieden, om deze vervolgens uit te planten bij burgers en boeren. Op deze manier wil Meer Bomen Nu Nederland op een innovatieve, goedkope en sociale manier snel vergroenen.

Middels de campagne willen de organisatoren klimaatverandering tegengaan, biodiversiteit verhogen en handelingperspectief bieden aan mensen met klimaatzorgen. Tijdens de eerste editie afgelopen winter van Meer Bomen Nu waren er 3.500 deelnemers en zijn in totaal 250.000 bomen geplant, waarvan 80% is aangeslagen.

Activiteiten bomenfestival

De tweede editie van de campagne begint op 26 september met het Meer Bomen Nu Festival in het Nationaal Bomenmuseum Von Gimborn Arboretum in Doorn. Iedereen die in de wintermaanden aan de slag wil met planten, oogsten of helpen met de communicatie is welkom.

Bij het bomenmuseum is het mogelijk om verschillende workshops volgen. Hierbij leer je onder andere hoe je een boom in de winter herkent aan de knoppen en hoe je in in één dag 3.000 zaailingen kunt verzamelen. Daarnaast zijn er activiteiten voor kinderen, is er een wandelend theater en een foodcourt met eten uit het bos. Een dag later vindt in het bomenmuseum een congres plaats voor groenbeheerders.

Het planten van meer bomen is belangrijk om de biodiversiteit te verhogen en klimaatverandering tegen te gaan.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties