Frits Ruyten geeft tweede lezing Podium Boskoop

Landschapsarchitect Frits Ruyten geeft op 2 maart een lezing over de door hem ontwikkelde integrale beplantingsmethode (IBR). Het is de tweede lezing van Podium Boskoop georganiseerd door de OntwerpAcademie.

In zijn lezing ’Toekomstbestendig ontwerpen met beplantingen’ vertelt Ruyten meer over uitgroei, omvang en leeftijd van bomen en struiken aan de hand van concrete voorbeelden. Welke gevolgen heeft de integrale beplantingsmethode voor plantafstand, onderhoud en het beplantingsontwerp? Welke voordelen zijn er voor het milieu, de gezondheid en de biodiversiteit te behalen? En hoe pas je deze methode toe?

Meer ruimte geven
Frits Ruyten geeft een voorbeeld: „Een bloemist vult zijn boeket bloemen altijd aan met takken groen, hoe voller de bos hoe beter, is het idee. Maar als je je favoriete bloemen meer ruimte geeft, komen ze veel beter tot hun recht. Zo is het ook met beplantingen in de buitenruimte.’’

Vol boeket Frits Ruyten
In een vol boeket met veel bladgroen komen de bloemen volgen Frits Ruyten minder goed uit. (Foto: Frits Ruyten)

De landschapsarchitect wordt blij als een boom of struik vrij kan uitgroeien. „Dat is voor mij de essentie bij het maken van een beplantingsplan. Verwilderen zie ik als enthousiast uitgroeien. De integrale beplantingsmethode is gebaseerd op lokaal gemeten groeivoorspellingen en groeiprestaties. Tijdens de lezing laat ik zien hoe je op deze manier bijvoorbeeld zelf een bos kunt ontwerpen.’’

Aanmelden
De lezing begint om 19.30 uur met een inloop vanaf 19.00 uur en kost €5. Podium Boskoop vindt plaats in de OntwerpAcademie aan de Belgiëlaan 1A5 in Hazerswoude-Dorp. Aanmelden kan via office@ontwerpacademie.nl.

Als je je favoriete bloemen meer ruimte geeft, komen ze veel beter tot hun recht. (Foto: Frits Ruyten)
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties