Podium Boskoop over ziekten en plagen in de tuin

Hoe kun je ziekten en plagen in de tuin voorkomen? Op maandag 5 oktober organiseert de OntwerpAcademie in Hazerswoude-Dorp een lezing over dit onderwerp met onderzoeker Margareth van der Horst.

Van der Horst is gespecialiseerd in gewasbescherming. Zij zal tijdens de lezing de meest voorkomende ziekten en plagen in tuinen uiteenzetten en uitleg geven hoe je die kunt voorkomen en beheersen.

Bodem en plantgezondheid
Van der Horst studeerde aan de Hogere Tuinbouwschool in het Franse Agen. Ruim dertig jaar woont en werkt zij inmiddels in Boskoop waar zij onder meer hoveniers adviseert over bodem en plantgezondheid. „De basis voor een gezonde en duurzame tuin is afhankelijk van een goede voorbereiding, een gezonde bodem en een juiste keuze van planten.’’

Twintig bezoekers
Deze lezing is onderdeel van podium Boskoop en vindt plaats bij de OntwerpAcademie, Belgiëlaan 1A5, Hazerswoude-Dorp. De locatie is coronaproof. Met voldoende afstand voor alle aanwezigen is er plaats voor twintig bezoekers. Op www.ontwerpacademie.nl/agenda vindt u meer informatie en kunt u zich voor de lezing aanmelden.

Podium Boskoop - bladhaantjes op Hedera
Bladhaantjes op Hedera (Foto: Margareth van der Horst)
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties