Vakbeurs Openbare Ruimte wordt steeds meer kennisevent

Woensdag 2 en donderdag 3 oktober vindt de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Met meer dan tachtig lezingen wordt de beurs steeds meer een moment voor kennisoverdracht, waarbij ook veel op gebied van groen.

Zo zijn er in de Collegezaal van NL Greenlabel voordrachten over natuurinclusief bouwen, de waarde van inheemse zaden en over het belang van bomen. Arie Koster geeft een symposium over biodiversiteit en bijenplanten, gevolgd door Marc Meijer over boombescherming.

Klimaatadaptatie, het Levende gebouw en invasieve exoten staan centraal in het Future Green City Theater van VHG en Stadswerk. In de Safaribus draait het vooral om de jungle: van urban jungle tot concrete jungle en van voedselbossen tot tiny forests.

Verder zijn er huiskamersessies over de Benchmark Gemeentelijk Groen en is er aandacht voor de Leidraad beheersing eikenprocessierups.

Bezoekers kunnen ook deelnemen aan twee rondleidingen door Groenkeur. Zij organiseren de ‘Bomen en plantentour’ en de ‘Groenspiratie Tour’ waarbij beursdeelnemers in een korte pitch vertellen over actuele en zeer uiteenlopende onderwerpen.

Kijk voor het complete programma op de website van Vakbeurs Openbare Ruimte.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties