Van de hoofdredactie

Net als voor alle bedrijven in Nederland, heeft de opmars van het coronavirus ook gevolgen voor Hortipoint, de uitgever van de vakbladen De Bloemisterij, Tuin en Landschap, De Boomkwekerij, Bloem & Blad, Floribusiness en TuinWerk.

Wij vinden het belangrijk om onze lezers goed op de hoogte te houden van de impact die het Covid-19 virus heeft op de sector. Daarom blijven wij onze uiterste best doen om de kwaliteit van onze nieuwsvoorziening, zowel online als via onze bladen, op het peil te houden dat u van ons gewend bent.

Maar we moeten ons ook aanpassen aan de omstandigheden. Vooralsnog werken al onze redacteuren tot en met 6 april vanuit huis. Bij werkzaamheden buiten de deur wordt steeds de afweging gemaakt wat het risico is, zowel voor de journalist als voor degene die wordt geïnterviewd. Datzelfde geldt voor bijeenkomsten, met name in gebieden met hoger risico.

Uiteraard heeft dit consequenties voor de productie van artikelen. Vaker zal er voor worden gekozen om interviews telefonisch te doen in plaats van op locatie. Soms zal dit ook voor fotografie betekenen dat we stockfoto’s of archiefbeelden gebruiken in plaats van foto’s te laten maken of zelf te maken.

Op de websites en in onze nieuwsbrieven vindt u het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor de sector. Deze berichten zijn ook te vinden via het dossier ‘Coronavirus’ op de websites van onze titels. Wij hopen u hiermee een overzicht te geven van de belangrijkste ontwikkelingen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties