Van den Tweel vertrekt als directeur Natuurmonumenten

Marc van den Tweel stapt op als algemeen directeur van Natuurmonumenten. Wie Van den Tweel gaat opvolgen, is nog niet bekend. In de zomer zal hij zijn taken bij Natuurmonumenten neerleggen. Vanaf 1 oktober gaat Van den Tweel aan de slag als algemeen directeur van sportkoepel NOC*NSF. Daar volgt hij Gerard Dielessen op.

Van den Tweel begon in 2013 als algemeen directeur van Natuurmonumenten. Tijdens zijn periode als directeur heeft Van den Tweel een partnerschap gesloten met FrieslandCampina, om samen met de landbouwsector de handen ineen te slaan voor een groener en natuurlijker Nederland.

Vorig jaar pleitte Van den Tweel nadrukkelijk voor meer natuur, nadat de gebieden van Natuurmonumenten in de eerste coronagolf druk werden bezocht. Ook hield Van den Tweel raadplegingen en conferenties waar leden van zich konden laten horen. Dit zijn er de afgelopen jaren weer meer geworden. Er zijn momenteel 760.000 leden en donateurs.

Acht jaar lang was Van den Tweel algemeen directeur van Natuurmonumenten. Foto: Norbert Waalboer
Voorzitter Natuurmonumenten kijkt tevreden terug

De voorzitter van Natuurmonumenten, Jeroen Dijsselbloem, kijkt met genoegen terug op de periode waarin hij met Van den Tweel samenwerkte. „Marc laat Natuurmonumenten in topconditie achter na een indrukwekkende periode als algemeen directeur,” zegt Dijsselbloem. „Hij heeft de organisatie geïnspireerd en vernieuwd, steeds de blik naar buiten gehouden en heel veel kansen voor de natuur in Nederland zelf gecreëerd en gepakt.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties