Veel minder aanvragen voor NOW 2.0 dan in eerste ronde

Het UWV heeft tot nu toe ruim 35.000 aanvragen goedgekeurd voor de tweede Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 2.0). Dat zijn er veel minder dan in de eerste ronde voor de NOW 1.0. In de sectoren landbouw, groenvoorziening en visserij is ruim €5,7 miljoen uitgekeerd. Bij de eerste ronde werd nog voor ruim €26,5 miljoen aan voorschotten verstrekt.

Het aantal aanvragen voor NOW 2.0 is aanzienlijk lager dan voor NOW 1.0. UWV heeft daarom een enquête laten uitvoeren onder ruim 800 werkgevers die wel NOW 1.0 hebben aangevraagd, maar (nog) geen NOW 2.0. Belangrijkste reden (79%) om geen NOW 2.0 aan te vragen is dat het weer beter gaat met het bedrijf en de tegemoetkoming niet meer nodig is. Daarna (20%) wordt het niet voldoen aan de voorwaarden genoemd.

Tweede golf

De werkgevers die nog geen NOW 2.0 hebben aangevraagd, maar zeggen dat nog wel te doen, geven vooral aan (63%) dat ze wachten met de aanvraag tot ze beter kunnen inschatten hoe hoog het omzetverlies wordt. Werkgevers die nog twijfelen geven aan dat nog onduidelijk is of ze op meer dan 20% omzetverlies gaan uitkomen. Sommige geven aan dat dit nu niet het geval is, maar dat een ‘tweede golf’ en een nieuwe lockdown dat kunnen veranderen.

Van de ondervraagden geeft 20% aan van plan te zijn een aanvraag te gaan indienen, 43% twijfelt nog en 36% geeft aan zeker geen NOW 2.0 aan te vragen.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties