‘Veerkrachtige groene stad’ hoofdthema Nationale Groendag

  Op 20 september 2018 organiseren de gemeente Den Haag, Entente Florale Nederland en Operatie Steenbreek de Nationale Groendag. Het thema van dit jaar is ‘Veerkrachtige Groene Stad’. Centraal staan ambities en realisatie van de klimaatadaptieve, veerkrachtige én groene stad.

  Vier sprekers gaan in op het thema ‘Veerkrachtige Groene Stad – van ambitie naar realisatie’. Een aantal bestuurders, waaronder burgemeester Pauline Krikke van Den Haag, wethouder van Nijmegen en watergraaf Stefan Kuks behandelen de actuele kansen en dilemma’s.

  Wat zijn de ambities voor de veerkrachtige stad en hoe maken we die waar in combinatie met de opgaven voor verdichting, vergroening en verduurzaming? Niet alleen de overheid is hierbij aan zet, maar ook de inwoners en ondernemers.

  Verbinding

  In gesprek met de bestuurders van deelnemende gemeenten aan Operatie Steenbreek en de Nationale Groencompetitie gaat men nader in op hun werkwijze om te komen tot klimaatbestendige inrichting, meer participatie, meer biodiversiteit en betere verbinding van stad-land. Tijdens dit programmaonderdeel worden tevens de winnaars bekendgemaakt van de Steenbreektrofee en van de Nationale Groencompetitie.

  Groen kapitaal

  In de namiddag vinden er aparte sessies plaats met verschillende thema’s:
  – Groen-inclusief bouwen met partijen in de stad;
  – Veerkrachtige groene stad: sociaal inclusief en klimaatbestendig;
  – Inzet van groen kapitaal in stedelijke ontwikkeling;
  – Viertal projectexcursies in Den Haag.

  Voor meer informatie en aanmelden, zie www.nationalegroendag.nl

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties