VHG vernieuwt leidraad die hoveniersbranche omschrijft

De VHG heeft de leidraad ’Vestigingsplaats voor hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijven’ herzien. Hij heet nu ’Brancheprofiel hoveniers- en groenvoorzieningsbranche’ en schetst een actueel beeld van de sector.

De eerdergenoemde leidraad dateert uit 2006. Sinds die tijd is er veel veranderd in de sector, de maatschappij en in wet- en regelgeving. Met het vernieuwde brancheprofiel krijgen gemeenten een helder inzicht in de bedrijfsactiviteiten van de bedrijven in de groene sector. Daarmee kunnen ambtenaren beter beoordelen hoe ze een bedrijf kunnen inpassen op een locatie die past bij de aard en (voorgenomen) omvang.

Beschikbaar voor VHG-leden
In het brancheprofiel worden de vijf bedrijfstypen in de groenbranche beschreven. Daarnaast geeft het een beeld van de bedrijfslocaties. Voor VHG-leden is de vernieuwde leidraad beschikbaar op de website van de VHG. Zij kunnen het brancheprofiel gebruiken in het overleg met de overheid, maar ook om zelf inzicht te krijgen in hun bedrijfssituatie en de meest geschikte vestigingslocatie.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties