Wellantcollege organiseert kennisbijeenkomsten

Wellantcollege Houten organiseert maandag 9 oktober twee kennisbijeenkomsten over actuele thema’s in de groensector. De eerste bijeenkomst gaat over bijvriendelijk beheer, de tweede over oude landschapselementen.

Bijvriendelijk beheer

In het kader van biodiversiteit zal Arie Koster het thema bijvriendelijk beheer en aanleg van tuinen en groenvoorzieningen introduceren als voorloper op de cursus bijvriendelijk beheer en bijvriendelijke tuinen.

De groene professional krijgt zo de mogelijkheid om structureel betere levenskansen te bieden voor de 360 verschillende soorten wilde bijen. Dat geldt voor hoveniers, groenvoorzieners en groenbeheerders. De bijeenkomst vindt plaats van 19:30 – 20:15 uur.

Oogst van het Landschap

Met bijl, zaag en schaar sneuvelt dagelijks onbedoeld groene cultuurhistorie. Dat is eigenlijk niet zo verwonderlijk, want de meeste mensen herkennen de oude landschapselementen niet.  Maar het is wel eeuwig zonde.  Inmiddels staat nog maar 3% overeind van wat er honderd jaar geleden nog wel stond.

Door het volgen van de bijeenkomst gaat er een wereld voor u open aan tot nu toe onopgemerkte landschapselementen, de verbanden, nuttige snoeimethoden en herstelmogelijkheden. Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Peredour en vindt plaats van 20:45 – 21:30 uur.

De gratis kennisbijeenkomsten vinden plaats bij Wellantcollege, Randhoeve 2 in Houten. Aanmelden kan via de website van het Wellantcollege.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties