Woningwaarde neemt flink toe door groen

Ecosysteemdiensten worden steeds vaker uitgedrukt in geld. Denk aan afvangen van fijnstof, bieden van schaduw en vastleggen van CO2. Een van de belangrijkste redenen om groen in de stad te hebben, is echter gewoon omdat mensen ervan houden. Hoezeer ze dat doen, komt tot uitdrukking in de woningwaarde. Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelden een methode om deze meerwaarde van groen te berekenen.

woningwaarde

Mensen hebben meer geld over voor een woning als die dichtbij een aantrekkelijk natuurgebied ligt, uitkijkt op een mooi park of zelfs wanneer er alleen maar een rij mooie bomen in de straat staat. Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben een methode ontwikkeld om de invloed van groen op vastgoed te berekenen.

Lees het hele artikel in Tuin en Landschap 3. Hierin staat hoe de onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen de bijdrage van groen aan de woningwaarde berekenen. Ook wordt duidelijk hoeveel waarde groen in Nederland toevoegt aan de woningmarkt en wat de onderzoekers nog meer te weten willen komen over de invloed van groen op vastgoed. Lees het artikel nu in ons digitale magazine (met inlog).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties