Zero Emission Paviljoen op GroenTechniek Holland

Op GroenTechniek Holland zal dit jaar een apart Zero Emission Paviljoen te vinden zijn. Hier zijn elektrische gereedschappen en werktuigen te zien; van handmaaiers, zelfrijdende grasmaaiers, bosmaaiers, kettingzagen en robotmaaiers tot ATV’s, utility voertuigen, shovels, trekkers en bestelauto’s. Allemaal aangedreven door accu’s of waterstof.

Onder meer de merken Frisian Motors, Stihl, Brover, Zeliox, Blitterswijk, Goupil, Tripl, John Deere, GroeNoord, Holthausen, Stark, Wiper, Kramer, Weedcontrol en Toyota worden getoond.

Van elektrische maaiers tot trekkers en shovels
In de groensector worden steeds meer gereedschappen en machines voorzien van elektrische aandrijving. Hierdoor worden ze veiliger, efficiënter én gebruiksvriendelijker. Sinds de introductie van accumachines, gaat die evolutie razendsnel. Waren het tien jaar geleden alleen nog ’simpele’ machines zoals een kantenmaaier of heggenschaar die met accu’s geïntroduceerd werden, tegenwoordig zijn zelfs trekkers, shovels en kranen in elektrische uitvoeringen verkrijgbaar.

Stil, licht, krachtig en eenvoudig te bedienen
De voordelen zijn talrijk: ze zijn stil, licht, krachtig en eenvoudig te bedienen. Daarnaast is het gunstig voor de omgeving, het milieu en qua arbeidsomstandigheden. Een batterij veroorzaakt geen schadelijke uitlaatgassen en produceert veel minder geluid dan een motor.

Batterij-aangedreven gereedschappen zijn doorgaans compacte machines. Ze wegen tot 40% minder dan benzinemachines en veroorzaken opvallend minder trillingen. Ook op ergonomisch vlak is er dus heel wat voordeel te halen uit accumachines. Ten slotte is het ook onderhoudsvriendelijk, vuile bougies vervangen of stinkende brandstof bijvullen is verleden tijd. Doordat de exploitatie van een accu machine goedkoper is, stappen veel groenprofessionals op deze nieuwe techniek over.

Geen prototype maar nú verkrijgbaar
Om te kunnen werken in het openbaar groen moeten hoveniers en aannemers steeds vaker voldoen aan ’groene’ kwaliteitseisen, zoals het materieel waarmee ze werken. Op dit Zero Emission Paviljoen op GTH kan de bezoeker zien welke gereedschappen en technieken er anno nu daadwerkelijk te koop zijn, want een groot aantal elektrische machines verkeert nog in de prototype fase en is nog niet beschikbaar om aangeschaft en ingezet te worden.

De tweejaarlijkse vakbeurs GroenTechniek Holland is van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september op het Walibiterrein in Biddinghuizen en is dagelijks open van 10 tot 17 uur. Kijk voor entreetickets en alle deelnemers, merken, innovaties, activiteiten en de plattegrond op de website.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties