Tuin en Landschap Invasieve exoten Zeven extra composteerders van invasieve exoten

Zeven extra composteerders van invasieve exoten

0

Zeven locaties van het milieubedrijf Attero hebben het certificaat ’Erkende verwerker invasieve exoten’ behaald. In totaal hebben nu dertien bedrijven dit certificaat.

De gecertificeerde locaties van Attero bevinden zich in Noord-Brabant (Deurne, Moerdijk en Tilburg), Limburg (Maastricht en Venlo), Drenthe (Wijster) en Gelderland (Wilp).

Zeven composteerders behalen certificaat erkende verwerker invasieve exoten
Plantenresten van de reuzeberenklauw kun je met een gerust hart bij deze composteerders brengen. (Foto: Shutterstock)

Verspreiding voorkomen
Het certificatieschema ’erkende verwerker invasieve exoten’ opgesteld door de BVOR (Branche Vereniging Organische Reststoffen) richt zich op de gecontroleerde compostering van plantenresten afkomstig van invasieve exoten. De eisen die het schema stelt, garanderen dat plantenresten en zaden van invasieve exoten onschadelijk worden gemaakt. Dit voorkomt verdere verspreiding van bijvoorbeeld Japanse duizendknoop en reuzeberenklauw.

De dertien bedrijven vindt u in het register van de BVOR. De branchevereniging verwacht dat er het komende jaar nog meer bedrijven bij komen.

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar