60 kleine toepassingen in één keer

Met de collegebesluiten van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) van 28 maart zijn in één keer ruim zestig nieuwe kleine toepassingen toegelaten.

Karate Zion omvatte 38 kleine toepassingen en is nu te gebruiken om trips, bladluis, kevers, rupsen, vliegen en muggen te bestrijden in teelten variërend van zomerbloemen, spinazie-achtigen, peulvruchten en knolgewassen tot aardappelen. Ook met Sivanto Prime en Previcur Energy werden tegelijkertijd enkele tientallen kleine toepassingen toegelaten, waaronder bloemisterijgewassen.

Relatief eenvoudig

Het middelenpakket wordt – door verschillende oorzaken – de laatste jaren steeds kleiner, waardoor telers vooral voor kleine toepassingen een grote behoefte hebben aan middelen om bepaalde plagen te bestrijden. Dit was ook onderwerp van gesprek in de speeddates die het Ctgb midden maart hield met telers. Wanneer telers, telersorganisaties en industrie bepaalde toepassingen belangrijk genoeg vinden, is het relatief eenvoudig om meerdere kleine toepassingen op het etiket te krijgen. Kleine toepassingen worden niet beoordeeld op werkzaamheid. De kosten zijn daardoor ook relatief lager.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties