Met aardwarmte, biomassa, wind- of zonne-energie beginnen? Vraag SDE+ aan

Ben je als tuinder van plan te beginnen met de productie van aardwarmte, biomassa, zonne- of windenergie? Dan kun je daarvoor vanaf 1 oktober 2017 SDE+ subsidie aanvragen. De najaarsronde van de SDE+ is open tot 26 oktober 2017. Zorg wel dat je alle benodigde vergunningen en bijlagen vóór 1 oktober in huis hebt.

Alles wat je moet weten over het aanvragen van subsidie in het kader van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) staat op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Je vindt er onder meer een stappenplan en een overzicht van de meest gestelde vragen over de SDE+ subsidie.

Aanvragen van SDE+ subsidie doe je via het eLoket. De openstelling van de najaarsronde kent meerdere fases. Let daarom op in welke fase je je aanvraag indient. Aanvragen ontvangen om 17.00 uur of later, tellen de volgende werkdag mee. Een dag loopt dus van 17.00 uur tot 17.00 uur de volgende werkdag. Dat geldt ook bij de start van een nieuwe fase. Binnen een werkdag maakt het tijdstip van ontvangst van de subsidieaanvraag niet uit.

Volgorde van binnenkomst
Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De najaarsronde SDE+ opent op 3 oktober 2017 om 9:00 uur. Een aantal weken voor de openstelling van de najaarsronde kun je je concept subsidieaanvraag in het eLoket klaarzetten.

De SDE+ bestaat uit verschillende categorieën: biomassa, geothermie, water, wind (op land), zon en wind op zee. RVO.nl voert de regeling uit. Het totale budget voor de SDE+ bedraagt dit najaar €6 miljard.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties