Afzet violen kent een goede start

Het contrast kan bijna niet groter wat betreft het begin van het perkgoedseizoen van vorig jaar en dit jaar. Eigenlijk met weinig tot geen afzet in de eerste maanden is het seizoen van de vroege voorjaarsbloeiers als primula, ranonkel en myosotis en violen in 2018 als verloren te beschouwen. Dit jaar is de afzet van vroege voorjaarsbloeiers vlot verlopen en met zeer warm weer eind februari gingen de eerste violen als warme broodjes over de toonbank. Zo goed zelfs dat later geplande afzet van planten met stoken in bloei is getrokken om aan de vraag te kunnen voldoen.

Op de Trade Fair Naaldwijk van Royal FloraHolland (RFH) op 6 en 7 maart was de stemming onder perkgoedtelers opperbest. Beter dan vorig jaar toen telers van vroege voorjaarsbloeiers al een verloren seizoen achter de rug hadden en de hoop was dat de afzet van violen met mooi weer in maart alsnog vlot werd getrokken. Valse hoop, want mooi weer brak pas aan in april.

Terugblik 2018
„Je kan wel stellen dat door slecht en koud weer in maart en het uitzonderlijk warme weer vanaf april tot en met de zomer de vroege perkplanten en viool eigenlijk zijn overgeslagen”, meldt Martijn Gevers, adviseur bij Delphy. Daarna is de klad er niet meer ingekomen. „Zelfs grassprieten waren aan de man te brengen”, geint een perkgoedteler op de beurs.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties