Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Alles via de klok bij BelOrta: kopers moet blind kunnen vertrouwen op keuring

Alles via de klok bij BelOrta: kopers moet blind kunnen vertrouwen op keuring

0
Alles via de klok bij BelOrta: kopers moet blind kunnen vertrouwen op keuring

Royal FloraHolland wil de veilingklok versterken. Hoe houden andere coöperaties hun klok sterk? De coöperatie voor groente- en fruittelers BelOrta is er alles aan gelegen om de klok zo sterk mogelijk te houden. Zelfs de contracthandel wordt op de klok ingekocht. Relatiebeheerder Luc Peeters: „We hebben hard gevochten tegen het Nederlandse model.”

„Dat ding werkt goed, daar kan ik kort over zijn”, zegt Luc Peeters stellig. „Waarom? Omdat ze open en transparant is en een perfecte weerspiegeling van de markt geeft.” Peeters is relatiebeheerder bij BelOrta, dat in 2013 ontstond door een fusie tussen de fusieveiling Coöbra en de Mechelse Veilingen. In 2014 kwam daar Veiling Borgloon bij.

„De ene keer slaat de klok naar links uit, de andere keer naar rechts. De klok kan de markt echter niet sturen. Het is een reflectie van de markt waar ook ’klokhaters’ gebruik van maken bij hun onderhandelingen”, weet Peeters.

Vorig artikel Expansie in Brazilië: Mijn droom is om alle planten op WPS te zetten
Volgend artikel Vitelia en GroenVision presenteren Amerikaanse diktemeter
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties