Vakblad voor de Bloemisterij Veilingklok Alles via de klok bij BelOrta: kopers moet blind kunnen vertrouwen op...

Alles via de klok bij BelOrta: kopers moet blind kunnen vertrouwen op keuring

0

Royal FloraHolland wil de veilingklok versterken. Hoe houden andere coöperaties hun klok sterk? De coöperatie voor groente- en fruittelers BelOrta is er alles aan gelegen om de klok zo sterk mogelijk te houden. Zelfs de contracthandel wordt op de klok ingekocht. Relatiebeheerder Luc Peeters: „We hebben hard gevochten tegen het Nederlandse model.”

„Dat ding werkt goed, daar kan ik kort over zijn”, zegt Luc Peeters stellig. „Waarom? Omdat ze open en transparant is en een perfecte weerspiegeling van de markt geeft.” Peeters is relatiebeheerder bij BelOrta, dat in 2013 ontstond door een fusie tussen de fusieveiling Coöbra en de Mechelse Veilingen. In 2014 kwam daar Veiling Borgloon bij.

„De ene keer slaat de klok naar links uit, de andere keer naar rechts. De klok kan de markt echter niet sturen. Het is een reflectie van de markt waar ook ’klokhaters’ gebruik van maken bij hun onderhandelingen”, weet Peeters.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar