Amazone Plants van 2,2 naar 5,8 ha potanthurium

Kwekerij Amazone Plants in Honselersdijk breidt zijn areaal en sortiment potanthurium flink uit. Een naastgelegen tomatenkas van 3,6 ha wordt ingericht voor anthurium in de potmaten 17-, 14- en 12-cm. Het sortiment groeit van zeven naar vijftien cultivars.

Lex Scheffers en Fred van Zijl begonnen Amazone Plants in 2010. De kas van 2,2 ha voor de teelt van potanthurium krijgt warmte en stroom van de naastgelegen tomatenkas van 3,6 ha. in Honselersdijk. Die tomatenkas gaat nu ook ingericht worden voor de teelt van potanthurium.

Montage van schermdoek is al gestart en week 45 begint het ruimen van het tomatengewas. Er komt een mobiel teeltsysteem, net als in de bestaande kas van 2,2 ha. Potten staan op goten in containers en gaan zo door de kas. Nieuw is dat Amazone Plants naast de 17-cm pot ook potmaat 14- en 12-cm  gaat gebruiken voor hun anthurium. En het huidige sortiment van 7 cultivars groeit tot 15, waaronder enkele die het bedrijf exclusief gaat telen.

Het oppotten voor de nieuwe kwekerij start januari 2019. Die planten worden elders opgekweekt en zullen rond april 2019 hun plek in de voormalige tomatenkas krijgen. Naar verwachting kunnen vanaf zomer 2019 de eerste planten de nieuwe kwekerij richting de afnemers gaan.

Lex Scheffers (links) en Fred van Zijl voor hun bedrijf Amazone Plants in Honselersdijk. Rechts van deze kas staat de tomatenkas die wordt omgebouwd voor de teelt van potanthurium

Het Vakblad voor de Bloemisterij maakte in 2013 een reportage bij Amazone Plants, het bedrijf van de vrienden en compagnons Fred van Zijl en Lex Scheffers, dat begon in een kas die in 2006 gebouwd is voor de mobiele teelt van chrysanten, Mobyflowers.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties