Amigo Plant maakt kans op Agrarisch Ondernemer 2017

Succulentenkwekeriij Amigo Plant uit Heerhugowaard hoort bij de laatste vijf geselecteerde ondernemers die in aanmerking komen voor de prijs Agrarisch Ondernemer 2017. Op 30 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

Onder leiding van LTO-voorzitter Marc Calon selecteerde de vakjury uit tien kandidaten vijf genomineerde bedrijven. Calon heeft veel waardering voor deze bedrijven. „Ik heb met deze ondernemers gepraat, hun bedrijven gezien, de jaarcijfers bekeken. Hier word ik nou blij van. En trots! Dit zijn echt boeren en tuinders van de toekomst.” De juryvoorzitter denkt dat de genomineerde bedrijven allemaal toekomstbestendig zijn. “Bij ondernemerschapsverkiezingen in andere sectoren komt het soms voor dat een winnaar twee jaar later failliet is. Dat zie ik hier niet gebeuren. Onder meer omdat dit allemaal familiebedrijven zijn. Die kunnen wel een stootje hebben. Het zijn allemaal taaie, sterke bedrijven.”

De vijf genomineerde bedrijven voor de titel Agrarisch Ondernemer 2017 strijden ook om de Publieksprijs. U kunt uw favoriet kiezen. Stemmen kan tot en met 29 maart 2017 op www.agrarischondernemer.nl/stemmen. De ondernemer met de meeste stemmen wint.

Veel eigen soorten

Amigo Plant kweekt en verhandelt tachtig soorten vetplanten, waarvan veel eigen soorten. Innovatie is voor Gerard van Langen van cruciaal belang: „Meer dan 35% van onze omzet realiseren we met nieuwe soorten en concepten. Met innovaties blijven we onderscheidend.”

De planten worden gekweekt op acht locaties rondom het Noordhollandse Heerhugowaard en op een bedrijf in Portugal. In totaal werken er negentig medewerkers bij Amigo Plant, waaronder partner Miranda, drie kinderen en mede-ondernemer Koen Beemsterboer.