Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Analyse: Duitsland een zeer stabiele markt voor Nederland

Analyse: Duitsland een zeer stabiele markt voor Nederland

0
Analyse: Duitsland een zeer stabiele markt voor Nederland

De Duitse markt voor bloemen en planten is al jaren een zeer stabiele markt waar economische conjunctuur geen impact op lijkt te hebben. Weersomstandigheden en de planning van feestdagen hebben meer invloed op de verkoop. „Er verandert bij ons nooit wat”, zegt Frank Zeiler, directeur van BGI. Trends zijn er wel degelijk. Duurzaamheid, local for local en groen worden belangrijker.

De economie van Duitsland doet het goed. Duitsers verdienen er goed geld, geven het ook uit, de werkloosheid is laag en het groeipercentage van de economie is dit jaar en komend jaar 1,8%. In veel landen heeft de conjunctuur gevolgen voor de consumentenbestedingen aan bloemen en planten. Neem Zuid-Europa. Tijdens de crisis nam de verkoop van bloemen en planten in Spanje, Italië en Portugal flink af. Of neem de Oost-Europese landen Polen en Rusland die een positieve economische ontwikkeling doormaken. De bloemen- en plantenverkoop daar neemt de afgelopen jaren toe. In Duitsland ligt dat anders. „In landen die al een hoge conjunctuur hadden, profiteren we in onze sector niet mee van hoge conjunctuur. Kijk naar Duitsland”, stelt Frank Koenen, CEO van FleuraMetz

Vorig artikel BY J Bloem en Design duurzaam gecertificeerd
Volgend artikel Hollandse bladnarcis levert weer iets in op marktpositie
Eigenlijk wist Arie-Frans Middelburg (1971) al op de middelbare school (Westland College, Naaldwijk) dat hij journalist wilde worden. Het duurde echter even voor dat hij het echt werd. Dat kwam doordat hij naast schrijven nog een andere hobby had: voetbal. En dat nam nogal wat tijd in beslag. Toen hij zijn kruisbanden afscheurde ging hij zich in zijn vrije tijd volledig op het schrijven toeleggen. Eerst voor regionale bladen en boeken. Na twee jaar freelance werk bij de Bloemenkrant werd hij redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Wat hij leuk vindt aan zijn vak? De contacten met veel verschillende mensen en het schrijven zelf. Tripjes naar het buitenland zijn de kers op de taart. Zijn affiniteit met de sector? Hij is gek op bloemen en planten.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties