Vakblad voor de Bloemisterij Ruimtelijke ordening Appartementencomplex Elsenbosch geopend in Westland

Appartementencomplex Elsenbosch geopend in Westland

0

Elsenbosch, het nieuwe appartementencomplex voor arbeidsmigranten aan de rand van Honselersdijk, is donderdag 8 oktober officieel geopend door wethouder Albert Abee (gemeente Westland). Er kunnen ongeveer driehonderd werknemers verblijven in het complex dat permanent wordt beheerd. 

Het complex is speciaal ontwikkeld voor arbeidsmigranten die in het Westland werken. Er zijn 120 appartementen voor 2 of 3 personen. Elk appartement heeft een eigen keuken en badkamer, waardoor het voldoet aan de regelgeving rond covid-19. Ook hebben alle bewoners een eigen slaapkamer.

Homeflex is de uitvoerende partij.  Zij bouwt ook complexen voor andere gemeentes die huisvesting van arbeidsmigranten nodig hebben. In onderstaande video laat Homeflex zien hoe de appartementen zijn vormgegeven.

12.000 arbeidsmigranten
In de gemeente Westland werken 12.000 arbeidsmigranten, met op dit moment voor 4.500 migranten een verblijfplaats in de gemeente.

 

Rianne Nieuwenhuize
Rianne Nieuwenhuize is sinds februari 2020 redacteur economie, agribusiness en ruimtelijke ordening bij vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar