Augustus: Tuinplanten doen het beter dan vorig jaar

Over het algemeen zijn de verkopen via Royal FloraHolland in augustus qua aantal verkochte stuks en middenprijzen vergelijkbaar met vorig jaar. Snijbloemen en kamerplanten deden het iets minder, tuinplanten iets beter.

Over de hele linie genomen zit er niet veel verschil tussen augustus van dit jaar en vorig jaar. Beide maanden kenden 23 veildagen en de eerste weken van de maand was het vakantie in Europa. Wel zijn er enkele opvallende verschillen op productniveau.

In tegenstelling tot snijbloemen en kamerplanten deden tuinplanten het iets beter dan vorig jaar. De middenprijs steeg met 1,3% tot €1,18. Het aantal verkochte stuks lag 4% hoger. Nummer 1 hydrangea deed het bij een 17% lagere aanvoer beter: de middenprijs steeg met 6,4% tot €4,38.

Opvallend is verder dat de aanvoer van calluna, arrangementen, cyclamen, gaultheria en citrus sterk steeg. Alleen bij arrangement had dit een licht effect op de prijs, de overige vier tuinplanten realiseerden een betere prijs dan vorig jaar.

Bij de snijbloemen nam de aanvoer van lisianthus toe met ruim 11% en dat de prijs steeg met 9,2% tot gemiddeld 41 cent. Hiermee zet ze de trend van de afgelopen maanden door. Ook hydrangea deed het beter dan vorig jaar bij een hogere aanvoer.

Ook de middenprijs voor kamerplanten veranderde niet veel: de prijs daalde met 0,9% naar €1,73 bij een 0,2% lagere aanvoer. Bloeiende plant spathiphyllum, die ook mee profiteert van de groeneplantenhype, bracht 12,1% meer op bij een nagenoeg zelfde aanvoer als in 2016. De middenprijs voor de ‘spatten’ was €1,34.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties