BBH presenteert stijltrends 2018

Re-Assemble, Romance 3.0 en Punk Rebooted zijn in de visie van Bloemenbureau Holland de stijltrends voor 2018. Trendwatcher Aafje Nijman presenteerde de trends 29 mei in het Horti Business Centre in Naaldwijk.

De stijltrends zijn gebaseerd op de veranderingen die momenteel plaatsvinden in de wereld. Deze veranderingen leiden tot veranderend consumentengedrag en die consumentenveranderingen bepalen de stijltrends van BBH.

Re-Assemble is een stijltrend die gebaseerd is op de trend Patch World. We leven in een samengestelde culturele omgeving. De diversiteit is groot. Niet alle mensen zien hier de voordelen van. Een nieuw nationalisme, als dat van Donald Trump steekt bijvoorbeeld de kop op.

In de stijltrend Re-Assemble wordt de waarde-trend Patch World vertaald. In Re-Assemble wordt gefocust op diversiteit en kleurrijkheid. In presentaties worden verschillende stijlen aan elkaar geplakt alsof ze niet bij elkaar horen, met verschillende kleuren en verschillende materialen.

Romance 3.0 is gebaseerd op de trend Bubblicious. We zitten bijeen in een eigen bubbel. Mensen omringen zich met mensen en meningen die gelijk zijn aan die van hen. Binnen de bubbel proberen ze allemaal alles mooier te kleuren, bovendien biedt de bubbel bescherming.

Onder andere Facebook zorgt voor het ontstaan van bubbels; FaceBook bepaalt wat je leest en wat je niet leest. Er vindt een digitale verzuiling plaats; iedereen ziet het nieuws dat zijn/ haar wereldbeeld bevestigt. In de bubbel draait het om ‘jou’. Dat leidt tot prinsjes- en prinsesjesgedrag en mensen willen ook zo behandeld worden.

In Romance 3.0 wordt van bloemen en planten helden gemaakt; ze worden als een diva neergezet. Deze stijl staat voor warme en bonte kleuren. In alles overheerst de totale weldaad. Het kan niet op. Romance 3.0 is heftig in kleur, materiaal en decoratie. Materialen zijn luxe, vormen zijn vol en weelderig, kleuren intens en rijk. Romance 3.0 staat voor grote bloemvormen, volle boeketten, grote planten en arrangementen die opgaan in achtergrond en het dessin. Trendwatcher Nijman verwacht dat deze trend snel wordt opgepakt.

Punk Rebooted is gekoppeld aan de waarde trend Ruler Shift. Er vindt een verschuiving van de macht plaats. Niet duidelijk is wie de macht heeft. Zijn het bedrijven, mogendheden, Facebook, Google of zijn het hackers? Mensen hebben het gevoel dat hun vrijheid bedreigd wordt. Ze zijn daardoor waakzaam, vechten voor vrijheid.

Punk Rebooted staat voor krachtig, opstandig en de consument de vrijheid geven er wat mee te doen. Punk Rebooted staat voor een krachtige vormgeving, donkere kleuren, industriële materialen, ruwe randen viezigheid, krassen die boosheid en militant gedrag weerspiegelt.

De stijltrends van BBH zijn gericht op de doelgroep individualistic performer. Het zijn eigenzinnige mensen die trendgevoelig zijn, het zijn voorlopers, ze zijn bij de tijd, kosmopoliet en houden van design. Andere doelgroepen lopen wat het volgen van trends betreft achter op de individualistic performers. Zij pakken de stijltrends later op, soms in afgezwakte vorm.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties