Kweker Jan Aarts: beeldveilen kan het einde van de kwekerij betekenen

Jan Aarts van Aarts Kwekerijen vreest dat het beeldveilen van planten niet positief gaat uitpakken voor de kwekerij. De klok is voor het bedrijf uit Prinsenbeek een belangrijk afzetkanaal. „Beeldveilen is een voorbode van het verdwijnen van de plantenklok”, denkt hij.

Teler Jan Aarts meent dat de plantenklok zal ophouden te bestaan als het beeldveilen daar wordt doorgevoerd. „Als we gaan beeldveilen dan verlies je koopkracht, want dan blijven de emotiekopers thuis. Vanzelf zullen de aanvoer en de prijzen dan lager gaan worden. Ik denk echt dat het beeldveilen een voorbode is van het verdwijnen van de plantenklok.”

Voor Aarts Kwekerijen zou dit niet positief zijn. Dit bedrijf zet zo’n 70% van de productie af via de plantenklok in Naaldwijk en Aalsmeer en het andere deel verlaat direct de kwekerij.  „Wij zijn een vrij kleine kwekerij en liggen wat verder weg van de veiling. We hebben geen hele grote volumes. Voor ons is directe handel om deze redenen soms lastiger. Als je de klok niet zou hebben, dan moet je zelf de verkoop regelen. Dan bezoek je op een dag misschien hooguit tien klanten. Dat is niet veel, want op de klok bereiken we er elke dag zo’n driehonderd” geeft Aarts aan.

Lees het hele interview met Jan Aarts in Vakblad nummer 37, dat op 15 september verschijnt.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre v Kester
Andre v Kester
6 jaren geleden

Je moet je aanpassen aan de ontwikkelingen en niet verzetten.

Jan de Boer
Jan de Boer
6 jaren geleden

Beste Andre!

Nog meer massa chrysanten, tulpen, africaanse rozen, phaelnopsis is niet slecht voor de makrt als dit gewenst is door de markt !
Dan moet je je als kweker aanpassen helemaal goed geformuleerd. Dus moet de man stoppen !

Als de consument overal hetzelfde ziet dan shopt deze voor de laagste prijs.
En er zijn enkele kwekers die hier al jaren prima aan kunnen voldoen.
Weinig of geen bijdrage aan de cooperatie.
Weinig of geen bijdrage aan de promotie van onze planten en bloemen als alleen de p van aldi en lydl gegarendeerd de laagste prijs.

Deze afnemers weigeren elke bijdrage aan onze royal flora holland organisatie met al haar kosten. Maar die gaan wij niet betalen stellen deze klanten van royal. Of is de rol van royal eigenlijk al lang uitgespeeld beste Andre ? Moet royal doen waar ze goed in zouden moeten zijn ? Nou dat is niet de grootschallige retail bedienen dat hebben ze met de steun aan chicollela en sierrex bewezen.
Men weet veel, maar zelf doen was niet erg handig.

Daar zou deze kweker zich aan moeten aanpassen ! Helemaal juist.

Maar nog twee partijen de prijs laten bepalen voor alle kwekers groot en klein zonder dat je nog een alternatief hebt ?
De vakhandel slopen ! Betere en mindere kwalitiet niet correct waarderen.

Van de planten klok is een derde rangs omgeving gemaakt waar het niet fijn samen komen is.
Bewust want die zaak moet gewoon zo snel mogelijk dicht VIND DE VEILING ! MAAR DE SYSTEMEN ZIJN NOG LANG NIET KLAAR !

Deze kweker heeft aan gegeven waarom hij op de klok snel en eenvoudig tegen eigenlijk maar 3,6 % kosten de wereld markt berijkt.
Dat men zegt dat de klok te duur is ! Dat komt omdat andere kosten van de organisatie mee genomen worden in de berekening.
Dat is het antwoord waarom GEEN ENKEL LID mag weten wat het werkelijk kost.
JA DAN ZIT JE IN DE RAAD VAN ADVIES EN JE ZIT IN DE RVC, maar je zit er om alleen ja nee en amen te knikken naar een paar consultants en mangers uit andere sectoren.
Dat is goed dat ze er zijn, want kennis en verandering is nodig, maar wil toch niet zeggen dat er daar ook een evenwicht moet zijn toch beste Andere ?

Dus gaat hij niet verkopers in dienst nemen.
Gaat een goed product kweken wat niet bij de lydl staat en ook niet bij de aldi.

En de kweker is berijdt als het meer kost dit ook te betalen en de handel die op klok zit is dit ook te doen.
Maar deze stelling name MAG EN KAN NIET BIJ DE DIRECTIE BESPROKEN WORDEN.
Dan wordt je naar huis gestuurd met UW BUSNINEES model klopt niet en U komt nog met paard en wagen naar de veiling.

Als er nog maar 5 % wordt geveild ! Maak daar een feest van !
Dan geef je ook de bulk kweker een wapen om zich tegen de grootmachten te verdeidigen met een referentie prijs die boven kostprijs plus uit komt en waar vernieuwingen ook weer komen en niet alleen plant conceptje met goedkope potjes zakjes en andere laagwaardige bagger om het product.

Ja beste Andre dat is je zelf aanpassen.
Met minder goed funcitionerende keuring is de bloemen klok en de planten klok een mengel moes geworden van ACTION, OUTLET, VITRINE, SHOW ROOM waar iedereen naar kijkt om daar een voordeel mee te halen. EN NIETS VOOR WIL BETALEN !

ALS DE OUTLET EN DE ACTION ARTIKELEN ZOUDEN WORDEN GEWEERD DOOR EEN FUNCITONERENDE VEILING DAN WAS DE KLOK MET MAAR 5 % VAN HET VOLUME EEN VEILIG VERZEKERINGS POLIS GEWEEST WAAR IEDEREEN DIRECT ZAKEN KAN EN MAG DOEN OP ZIJN OF HAAR MANIER EN VERDIENDE IEDEREEN GELD !

GREENERY IS NIET DE TOEKOMST VOOR ONS VAK.
DE GROENTE KWEKERS WILLEN OP HUN KNIENEN TERUG OOK DIE VAN 120 HA VAN HET ZELFDE ALS HET MAAR GEEN OUTLET IS ZOALS BIJ DE PLANTEN EN DE BLOEMEN VAN LEFTOVERS ! MAAR EEN FRISSE EN FIJNE OMEGEVING OM DE PRIJS te ZETTEN EN DE KWEKER TE BESCHERMEN VOOR ZIJN OF HAAR BEDRIJF OP VERSCHILLENDE GROTES !

Ga dan de veiling net als bij de visafslag privatiseren als je niet in staat bent als kwekers dit te bewaken door een Alv waar alle leden van groot tot klein buitenspel gezet zijn door de structuur wijziging onder regime HUGES EN OOSTROM !

Daarom kan je goede of slechte plannen niet meer indienen en moet je eerst EEN RVC weg stemmen om nog je punt te maken.

HUGENS EN OOSTROM HADDEN DEZELFDE BOODSCHAP ALS JIJ beste Andre !

Je moet je wel aanpassen ! Punt.nl ! En wij zitten met de gebakken peren.
Er is niemand die dit bedrijf nog kan sturen !

Ik pas me graag aan, maar niet aan deze onbeheersbare club van honderden miljoenen verkWISTENDE gelden in 387 projecten die de prijs van de klok fysiek die 3,6 % is opdrijft naar hogere getallen van 7 /8 tot 12 porocent. Die niemand op tafel krijgt.

Wie stopt deze poppenkast die royal flora holland is en de wereld speler wil zijn ?

Een fijn weekend en ga nadenken hoe je weer wat te vertellen krijgt bij deze instelling.

Daarna pas ik me weer helemaal aan ! En gaat deze kweker nog mooiere planten kweken !

Groet jan de boer Barendsen aalsmeer