Vakblad voor de Bloemisterij Corona Belgische tuincentra mogen weer open

Belgische tuincentra mogen weer open

0

Tuincentra en doe-het-zelfzaken in België mogen vanaf zaterdag 18 april weer open. Dat maakte premier Sophie Wilmès van België woensdagmiddag bekend op een persconferentie.

In België worden de meeste coronamaatregelen tot en met 3 mei verlengd. De autoriteiten  maken een uitzondering voor tuincentra en doe-het-zelfzaken: die mogen vanaf 18 april weer open. De Nationale Veiligheidsraad geeft als reden voor de opening dat ze de coronamaatregelen voor de bevolking draaglijk wil maken.

Voor tuincentra en doe-het-zelfzaken gelden dezelfde maatregelen als voor supermarkten: een beperkt aantal klanten per oppervlakte en bezoekers moeten 1,5 m afstand tot elkaar kunnen bewaren.

Hier vind je in het digitale magazine van de Bloemisterij een overzicht van de afzetkanalen in de belangrijkste exportlanden voor bloemen en planten uit Nederland. Wie zijn nog open en wie zijn dicht?

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar