Bercomex geeft rozenbosmachine voorrang

Bercomex heeft extra mankracht ingezet voor het optimaliseren van zijn bosmachine Furora Rosa. De ontwikkeling van de tulpenbollenplanter Optibulb SBO staat daarom tijdelijk stil.

Extra wensen van de eerste twee gebruikers van een Furora Rosa, Olij in de Kwakel en Aleia Roses in Spanje, nopen fabrikant Bercomex tot het inzetten van extra mankracht. Knoppen moeten bijvoorbeeld niet alleen op hoogte en kleur gesorteerd kunnen worden. Ook groeiafwijkingen in de bloem zoals draaiharten willen telers automatisch met de machine herkennen en sorteren. Die oplossing is met name realiseerbaar met aangepaste software. De programmeur die bezig was met de ontwikkeling van de tulpenbollenplanter Optibulb SBO is daarom tijdelijk aan het project Furora Rosa toegevoegd.

Optibulb SBO tot mei in opslag

Op de afgelopen mechanisatietentoonstelling voor de bollensector in week 2 in Vijfhuizen, vertelde een medewerker van Bercomex dat de Optibulb SBO dit broeiseizoen nog niet in actie kan komen. De machine staat in opslag bij de Schouten Groep, waar Bercomex, Schouten Sorting Equipment en SchoutenBercomex onderdeel van zijn. In mei 2018 wordt de vervolmaking van de tulpenbollenplanter weer opgepakt. Hij heeft afgelopen jaren al enige maanden in de praktijk meegedraaid in een plantlijn bij een tulpenbroeier. Verenkelde bollen worden gescand en vervolgens een voor een met robotarmen op een mat gelegd. Elke bol komt met de groeipunt naar beneden in de mat. Als de mat compleet gevuld is wordt er een prikbak (tray voor de waterbroei van tulpen) op geperst. De volle prikbak wordt automatisch afgeduwd en vervangen door een lege prikbak.

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties