Beren van kalanchoës in ziekenhuizen

Het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht hebben twee bijzondere ‘knuffels’ ontvangen. De Rotterdamse kunstenares Adriënne Rombout maakte van 20.000 kalanchoës twee beren van zo’n 70 m2.

Afgelopen weekend maakte Rombouts in Rotterdam de eerste beer met 10.000 kalanchoës, gedoneerd door kwekerij Vilosa uit ’s-Gravenzande. Het bedrijf wil daarmee net als kunstenares Adriënne Rombout alle ziekenhuismedewerkers, patiënten én familie, een hart onder de riem de steken in deze coronacrisis. Inmiddels is er een tweede beer gemaakt in het binnenplein van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. De 10.000 kalanchoës daarvoor zijn geschonken door kwekerij SV.CO uit De Lier.

Positieve kunst
Rombout maakt met haar bedrijf Arts Work Well kunst die voor positiviteit en ontspanning moeten zorgen. Het idee voor de beer, een zogeheten ‘compassiebeer’, komt van de ‘berenjacht’ die momenteel in Nederland gaande is; kinderen zoeken de knuffelberen die mensen achter hun ramen zetten. Rombout kwam uit op kalanchoës vanwege diens verschillend gekleurde bloemen én ze wilde met haar kunstwerk ook de plantentelers een een steuntje in de rug geven. De planten zouden anders namelijk vernietigd worden.
Rombout heeft inmiddels contact met het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft om daar ook een beer te maken.

Als de planten binnenkort bloeien, zullen de verschillende kleurvakken nog meer contrasten in de beer laten zien.
Kunstenares Adriënne Rombout aan het werk in het Erasmus MC/Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties