Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Betere prijsvorming in maand november

Betere prijsvorming in maand november

0

De prijs van bloemen en kamerplanten viel in november hoger uit in vergelijking met het voorgaande jaar. Van bloemen werden minder stuks verhandeld. De aanvoer van planten lag min of meer op hetzelfde niveau als vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van Royal FloraHolland.

DDe aanvoer van snijbloemen daalde met 3,8%. Dit is terug te voeren op het aantal veildagen. Dit jaar telde de maand november er 21, en vorig jaar was dat er eentje meer. De prijsvorming steeg afgelopen maand met 2,8% naar € 0,27 gemiddeld. De snijbloemenomzet zat 1,1% in de min.

Bij de kamerplanten viel de omzet 1,2% hoger uit. De aanvoer was min of meer gelijk aan vorig jaar. De gemiddelde prijs kwam uit op € 1,67: een stijging van 1,1% ten opzichte van 2018.

Bij de tuinplanten werden er lagere prijzen genoteerd in november. Gemiddeld gingen tuinplanten voor € 1,40 van de hand en dat is een daling van 6,1%. De aanvoer was stukken hoger (6,9%). De tuinplantenomzet pluste uiteindelijk licht, namelijk met 0,4%.

 

 

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar