BGI roept op bloemenverkoop in alle deelstaten toe te staan

BGI roept de Duitse deelstaten op om de verkoop in alle bloemenwinkels in het land toe te staan. De Duitse groothandel worstelt met de verschillende regels in de afzonderlijke deelstaten voor de verkoop van bloemen en planten.

Norbert Engler, voorzitter van BGI signaleert dat de bloemengroothandel in Duitsland worstelt met de verschillende regels in de afzonderlijke deelstaten. „Sta landelijke verkoop toe in de bloemenwinkels”, roept hij de overheden op om in alle deelstaten dezelfde regels toe te passen. In Noordrijn-Westfalen is bloemenverkoop via alle verkoopkanalen mogelijk. In andere deelstaten kunnen bloemen worden verkocht in zelfbedieningswinkels, maar bijvoorbeeld niet in speciaalzaken of op de weekmarkt.

Dat helpt niemand

„Dit leidt tot een ernstige concurrentievervalsing ten koste van kleine en middelgrote retailers en de daarbij behorende groothandel. Als groothandel vinden wij het belangrijk dat bloemen en planten als dagverse producten ook via alle gangbare kanalen verkocht kunnen worden. Momenteel reguleert niet alleen elke deelstaat afzonderlijk, maar interpreteert zelfs elke regelgevende instantie de regels anders. Dat helpt niemand ”, benadrukt de BGI-president.

Engler: „Het grootste goed voor iedereen is zijn de gezondheid van de bevolking en de werknemers en hun gezinnen. Het is echter, binnen het kader van de bestaande mogelijkheden en in overeenstemming met de veiligheidsvoorschriften, belangrijk om de verkoopkanalen landelijk te heropenen en de goed werkende supply chain te behouden.”

Nieuw platform

Het is volgens Engler voor consumenten vaak moeilijk om te bepalen of ze in hun bloemenwinkel of in hun favoriete tuincentrum kunnen winkelen. Het BGI steunt daarom het initiatief voor het nieuwe platform mit-abstand-grün.de. Daar kunnen consumenten hun postcodes gebruiken om te zoeken naar winkels die open zijn. „Geen enkele consument zou het zonder bloemen en planten moeten doen. Ze zijn nu belangrijk voor hun eigen welzijn en voor het behoud van de groene sector”, aldus Engler.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties