Vakblad voor de Bloemisterij Duurzaamheid Bijdrage BON aan ontwikkeling footprints in sierteelt stopt

Bijdrage BON aan ontwikkeling footprints in sierteelt stopt

0

Het bestuur van Benefits of Nature (BON) heeft na overleg met haar leden besloten haar werkzaamheden per 30 september 2020 te beëindigen. De reden hiervoor is gebrek aan draagvlak vanuit de sector. „Om de werkzaamheden van onze neutrale stichting in goede orde voor te zetten, is het draagvlak niet groot genoeg”, aldus het bestuur.

Benefits of Nature is een neutrale stichting die tuinbouwbedrijven helpt met het verminderen van hun milieu-impact. Hoofddoel is het gebruik van footprinting als methodiek om de milieu-impact te berekenen en vervolgens te verbeteren. Hiervoor ondersteunt BON bij het opstellen van rekenregels wat geresulteerd heeft in de publicatie van de Hortifootprint. De stichting is trots op de brede aandacht voor hun initiatieven, maar ziet niet genoeg perspectief om door te gaan, ondanks ‘de successen en de verbindingsrol’ van BON.

Het bestuur van Benefits of Nature heeft zich naar eigen zeggen ‘met veel plezier ingezet’ voor de verduurzaming van glastuinbouw Nederland. Na overleg met de leden, bestaande uit een mix van partijen uit de sector, blijkt nu echter dat er momenteel te weinig draagvlak is om de stichting in goede orde voort te kunnen zetten. Corona speelt hierin een belangrijke rol. Veel kwekers zijn bezig om hun bedrijf weer op de rit te krijgen.

Reageer op dit artikel

avatar