Blijft er nog wat over van Royal FloraHolland in Naaldwijk?

Royal FloraHolland kondigde vorig jaar aan een groot deel van zijn onroerend goed in Westland aan de gemeente te verkopen. Handtekeningen zijn nog niet gezet, maar Gemeente Westland is al druk met de invulling van het ‘Floragebied’. Blijft er nog wat over van Royal FloraHolland in Naaldwijk?

In Naaldwijk is Gemeente Westland de belangrijkste kandidaat om een groot deel van de bezittingen van Royal FloraHolland over te nemen. Handtekeningen zijn nog niet gezet, maar de gemeente is voortvarend aan de slag gegaan met plannen voor invulling van het gebied. Eind oktober vorig jaar stelde de gemeenteraad €370.000,- beschikbaar voor onderzoek naar de ontwikkelingskansen in het ‘Floragebied’. Het bedrag zal oplopen tot €1 miljoen.

Wat gebeurt er met het kantoor van Royal FloraHolland?

In YouTube filmpjes, uitzendingen op de lokale omroep en op participatieavonden krijgen bewoners van Westland uitleg over het Floragebied. Een team van de gemeente gaat in maart aan de slag met alle ingebrachte ideeën. In het voorjaar komt er een terugkoppeling op wat ermee gedaan is. Voor de zomervakantie van 2021 komt het college met een voorstel aan de gemeenteraad. Hoe verder te gaan met de ontwikkeling van het Floragebied?

Kaartje

Een ‘saillant detail’ is dat Gemeente Westland middels een rode lijn op een kaartje het gehele grondgebied van Mars en het gehele veilingterrein tussen Middelbroekweg, Strijp, Dijkweg en Burgemeester Elsenweg ontwikkelingsgebied noemt. FloraHolland verzocht de gemeente al eens het kaartje in een YouTube-filmpje te verwijderen. In een lokaal medium en op een participatiebijeenkomst dook het bewuste kaartje weer op.

Blijft er nog wat over van Royal FloraHolland in Naaldwijk? Lees hier het PLUS verhaal in het digitale magazine van de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties