Boomkwekerijsector organiseert haar eigen trials

Tegelijkertijd met dat de Flower Trials op het programma staan, op 12, 13 en 14 juni 2018, wordt dit jaar voor het eerst ook de Garden Trials and Trade georganiseerd. Op het event worden de nieuwste veredelingen van houtige gewassen en vaste planten getoond.

Garden Trials and Trade is een initiatief van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (organisator van Plantarium) en het Greenport Business Center. Het vindt plaats in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Komende periode start de organisatie met het informeren van potentiële deelnemers en de voorbereiding van dit event.

Bezoekers krijgen een kijkje in de keuken van de internationale veredeling en sortimentsvernieuwing midden in het tuinseizoen. Doordat ook de producenten van deze nieuwe gewassen aanwezig zijn, kunnen ketenpartners direct hun tuinplantenprogramma voor het komend seizoen samenstellen.

De Koninklijke Vereniging van Boskoopse Culturen gaat als autonome partner keuringen van de noviteiten verzorgen. Daarmee krijgt dit nieuwe event direct een onafhankelijke kwaliteitsimpuls.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties