Britten verlagen invoerheffing op bloemen en planten

Het Verenigd Koninkrijk verandert per 1 januari 2021 de invoerheffingen op bloemen en planten. Dit doet ze als de Britten en de Europese Unie voor die datum geen nieuw handelsverdrag sluiten. De invoerheffing op bloemen daalt. Voor kamerplanten vervalt de heffing.

Vanaf 1 januari 2021 voert het Verenigd Koninkrijk andere invoerheffingen in op producten uit landen waarmee ze voor die datum geen handelsverdrag heeft gesloten. Deze zogenoemde UK Global Tariff (UKGT) vervangt dan de Common External Tariff die geldig is in de transitiefase tot 31 december 2020. Uit een publicatie van de Britse overheid blijkt dat op bloemen een invoerheffing komt van 8%. Onder de Common External Tariff is dat 8,5%.

Niet alle bloemen gaan met 8% belast worden als er voor het eind van het jaar geen handelsverdrag is. Rozen, anjer, orchidee, gladiool, ranonkel, chrysant en lelie zijn uitgezonderd. Snijgroen gaat van 2 naar 0%. Het importtarief voor droogbloemen blijft 10%. Voor bloeiende en groene kamerplanten gaat de invoerheffing van 6,5% naar 0%. Bomen en struiken gaan van 8,3% naar 0%. Knollen, bollen en rhizomen gaan van 5,1 naar 4%. Tulp, narcis, hyacint en gladiool zijn hiervan uitgezonderd.

Lees hier meer over brexit.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties