Budget van voorjaarsronde SDE+ verhoogd tot €4 miljard

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat heeft besloten om een deel van het beschikbare budget voor de SDE++ naar voren te halen. Hierdoor is het mogelijk om het budget voor te voorjaarsronde SDE+ op te hogen met 2 miljard euro naar 4 miljard euro. De voorjaarsronde gaat op 17 maart open.

De afgelopen periode is gebleken dat er een groot aantal projecten is dat op relatief korte termijn een kosteneffectieve bijdrage kan leveren aan de verdere verduurzaming van de energietransitie en daarmee aan de invulling van het Urgenda-vonnis en de doelstelling voor hernieuwbare energie, aldus Wiebes. Hij leidt dat af uit het aantal SDE+ aanvragen dat in de najaarsronde van 2019 is ingediend. Door het budget voor de voorjaarsronde te verhogen kan een groter deel van de beschikbare projecten met een korte realisatietermijn gerealiseerd worden.

De voorjaarsronde 2020 is de laatste ronde onder de huidige SDE+-regeling en bedoeld om een extra impuls te geven aan de ontwikkeling van het aandeel hernieuwbare energie door de stimulering van nieuwe projecten en andere projecten waarvoor eerder de benodigde vergunningen ontbraken. In het najaar zal de eerste openstelling van de verbrede regeling (SDE++) plaatsvinden, waarin naast hernieuwbare energietechnieken ook andere CO2-reducerende technieken gestimuleerd worden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties