Directeur ISO Group: ‘Ik zie mogelijkheden in datagedreven telen’

Investeringsfonds Cibus Fund heeft sinds kort een meerderheidsbelang in ISO Group. De fabrikant van plant- en steksteekmachines uit het Gelderse Gameren wil haar marktpositie met innovatieve machines uitbreiden, zowel binnen als buiten Europa. Cibus Fund helpt haar daarbij.

Vakblad voor de Bloemisterij bezocht ISO Group-directeur Wim van der Meyden. Sinds zijn aantreden in 2016 is de omzet van het bedrijf ruim verdubbeld. De tuinbouwsector ontwikkelt zich volgens hem op een hoog tempo en robotica, 3D-vision en AI zijn van groot belang. „Door AI kunnen we bijvoorbeeld de zogenoemde pakpunten van de stekken in onze steksteekmachine beter en sneller bepalen. Ik zie ook mogelijkheden in het datagedreven telen, al zal je het fingerspitzengefühl van de teler nooit helemaal kunnen vervangen.”

Wim van der Meyden bij units voor het planten van tulpenbollen. Drie jaar geleden pakte ISO Group het mechaniseren van die handeling op. Komende maanden levert de fabrikant twintig installaties van vier units bij tulpenbroeiers. (Foto: Hans Neefjes)

Lees het volledige interview in Vakblad voor de Bloemisterij in editie 31/32 vanaf 6 augustus. Het artikel is ook online te vinden op mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties