Meerderheidsdeelname van investeringsfonds CIBUS in ISO Group

  ISO Group, fabrikant van diverse planthandlingsystemen voor de tuinbouwsector, heeft een extra aandeelhouder aangetrokken. Cibus Funds, een voedsel- en landbouwinvesteringsfonds, heeft een meerderheidsbelang verworven.

  ISO Group wil graag haar leidende, innovatieve positie verder uitbouwen en haar internationaliseringsstrategie concretiseren. De sector ontwikkelt zich volgens het bedrijf uit Gameren in een hoog tempo en daarbij zijn robotica, 3D vision en AI toepassingen van groot belang. Cibus Funds wil zijn ervaring in de Agro & Foodsector en haar kennis op het gebied van investeringen beschikbaar stellen om de groeiambities van ISO te ondersteunen.

  Cibus heeft een team van ervaren investeerders en een groot netwerk in Agro & Food. De portefeuille van Cibus omvat onder andere AeroFarms, een ontwikkelaar en exploitant van hightech, indoor techniek in vertical farms; De Summer Berry Company, een van de grootste en technisch geavanceerde binnentelers van bessen in het VK en Europa, en Inoliva, een van de grootste Europese producenten van olijfolie.

  De directie van ISO Group zal door medeaandeelhouder Wim van der Meyden en Nico Bikker gecontinueerd worden, met de support van Cornelis Bouman en Wim Struijk.

  Opgericht in 2002

  De ISO Group is in 2002 opgericht door Piet Oomen en onder andere bekend van de plantmachines voor chrysant (RoBoPlant) en lisianthus (Robot Plug Planting machine) en steksteekmachines (o.a. de Cutting Planter 4000). Het bedrijf in Gameren heeft 70 medewerkers.

  Wim van de Meyden nam het bedrijf in 2016 over van Piet Oomen. Hij sprak begin mei 2021 met het reformatorisch dagblad over de snelle groei van het bedrijf, risicospreiding en de ambities voor de toekomst. „Dit jaar verwachten we op ongeveer 22 miljoen uit te komen”, zei Van de Meyden.

  Detail van de Cutting Planter 4000, die volautomatisch pluggen met lisianthus kan poten
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties