ClockOnline gaat strijd aan met landelijke klokken FloraHolland

ClockOnline opent binnenkort een internationale online bloemen- en plantenveiling. Het nieuwe systeem heeft volgens initiatiefnemer Marco Stolze van MS-Sales uit De Lier raakvlakken met de het Vandaag voor Morgen veilen van Royal FloraHolland, maar gaat anders worden.

Stolze wil nog niet al te veel kwijt over ClockOnline. De komende maanden brengt hij er meer over naar buiten. Wat hij wel al kwijt wil is dat het een af tuin veiling wordt. Gebruikers hoeven daarentegen niet per se via FloraHolland af te rekenen en ClockOnline gaat niet gebruik maken van distributiesysteem van de veiling. Stolze geeft ook aan dat het afmijnsysteem anders zal zijn dat van de huidige veilingklokken. „En ik wil ook wel verklappen dat er op ClockOnline geen doordraai is.”

Stolze zegt de afgelopen maanden veel met FloraHolland en handelaren als Dutch Flower Group en FleuraMetz te hebben gesproken. Ook sprak hij met veel kwekers.  volgens hem zijn er veel kwekers en handelaren het eens met de beslissingen die FloraHolland neemt omtrent de klokken. Het overleg tussen Stolze en de veiling is afgebroken. „De veiling kijkt meer naar het kostenplaatje. Ik kijk meer naar de kwekers en handelaren an sich. Ik heb geen dure panden.”Doel van ClockOnline wordt een zo hoog mogelijke prijs te realiseren voor de kweker.

Stolze richt zich met ClockOnline niet op 100% van de kwekers en handel. Hij noemt telers van seizoensproducten, gastleden van FloraHolland en telers wiens sortiment op de klok niet goed gewaardeerd worden, zoals groeneplantenkwekers. Nationaal en internationaal.

De komende maanden wordt meer duidelijk over ClockOnline.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties