De noodrem-petitie voldoet aan de eisen. Wat nu?

Zo’n 400 tot 450 leden van Royal FloraHolland ondertekenden de noodrem-petitie van FloriNEE. Deze leden vertegenwoordigen minimaal 5% van de stemmen van de leden van de veiling. De petitie voldoet aan de minimale eisen om in behandeling te nemen, constateert de ledenraad. Wat gaat er nu gebeuren?

Deze week ontvingen de petitie-ondertekenaars een uitnodiging van de ledenraad om met enkele leden van de ledenraad in gesprek te gaan. De uitnodiging volgt op de constatering van de voorzitter van de ledenraad Marcel van Tol, CEO Steven van Schilfgaarde en voorzitter van de raad van commissarissen Jack Goossens dat het verzoek van FloriNEE aan de minimale eisen voldoet. Het wordt in behandeling genomen.

Foto Shutterstock

Naast de gesprekken met de ondertekenaars van de petitie voert Marcel van Tol gesprekken met de directie en de raad van commissarissen. Dat is het formele traject, dat duurt maximaal veertien weken. De ledenraad laat zich bijstaan door de notaris die destijds de statuten opstelde. Hij legt hen de (geest van) statuten uit. Verder maakt de ledenraad niet gebruik van externe deskundigen.

Inmiddels vond deze week een tweede gesprek tussen Van Tol, Van Schilfgaarde en Goossens plaats. Daarin bepaalden ze dat er een overlegvergadering komt  waarin de verzoekers het verzoek nader toelichten.

Steven van Schilfgaarde en Jack Goossens zijn betrokken bij de procedures omtrent de petitie. Keuren zij hun eigen vlees? (..)

Hebt u een digitaal abonnement? Lees dan nu het complete artikel via mijnbloemisterij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties