‘De strategie is goed, alleen is die nog niet zo uit de verf gekomen’

Het blijft heel even stil als René Willemsen gevraagd wordt hoe hij zijn eerste jaar als voorzitter van het bestuur en de raad van commissarissen van Plantion typeert. „Enerverend en dynamisch”, klinkt het vervolgens. Behalve dat Plantion de impact van corona ervoer, kondigde de veiling het vertrek van de algemeen directeur aan.

Op de kwekerij in Gendt is het altijd rustig in aanloop naar de kerst. Planten staan op tafels verstild te groeien, een medewerker verft de verwarmingspijpen en compagnon Sietske Weijs zit op kantoor. Voor Willemsen is het normaliter de tijd voor een vakantietrip. Dit jaar slaat hij in verband met de coronacrisis over. Het geeft hem alle tijd voor een interview waarin hij zijn woorden zorgvuldig weegt. Er gebeurde namelijk veel in 2020 in Ede. Behalve de impact van corona kondigde de veiling het vertrek van Peter Bakker aan. De algemeen directeur heeft een heel grote staat van dienst bij de veiling in Ede. Geen gemakkelijk besluit, ervoer Willemsen.

Ben je voor de trein gegooid in je eerste jaar?

„Op corona heb ik geen invloed, wel op de manier waarop we daarmee om zijn gegaan bij Plantion. Daarbij stond ik niet aan het stuur. Het is aan de directie om dat te sturen en ons daarin mee te nemen. Ze overleggen wel met ons. Daarbij zijn wij als RvC een spiegel. De ontwikkeling om de keus te maken om afscheid te nemen van Peter was een traject dat we met de RvC hebben gedaan. Dat heeft ook heel veel tijd en energie gekost.”

Speelde het vertrek al langer?

„Het is een vraag die al langer leefde binnen de RvC. We zijn het afgelopen jaar daarom het gesprek met elkaar aangegaan binnen de RvC en hebben elkaar vragen gesteld. Dan voel je wat er leeft en speelt en we vonden dat we daar op door moesten gaan. Ben ik daarmee voor de trein gegooid? Nee, maar ik ben wel op de trein gestapt. Maar ik had niet gedacht dat toen ik als voorzitter begon, we op een vertrek van de algemeen directeur zouden aansturen.” (..)

Lees hier het volledige interview met René Willemsen in het digitale magazine van de Bloemisterij

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties