DEEN verkocht aan AH, Vomar en DekaMarkt

Familiebedrijf DEEN verdwijnt uit het supermarktlandschap. De 80 winkels van de keten worden verkocht aan Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt, meldt DEEN in een persbericht.

De directie is tot de conclusie gekomen dat forse investeringen in automatisering en logistiek nodig waren ‘om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt,’ aldus een bericht in de Volkskrant. „De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen,” aldus de Noord-Hollandse supermarktketen.

Etalage
De distributiecentra in Hoorn en Beverwijk staan, evenals het hoofdkantoor (Hoorn), in de etalage. Van de 80 winkels moeten er 39 overgaan naar Albert Heijn, 22 naar Vomar Voordeelmarkt en 19 naar DekaMarkt. Met de vakbonden en ondernemingsraden van de betrokken partijen wordt de komende tijd het sociaal plan afgestemd. DEEN noemde zichzelf de beste bloemensupermarkt. Het is een van de grootste werkgevers van West-Friesland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties