Kogel eindelijk door de kerk: Floriade 2022 gaat door

Floriade Expo 2022 in Almere gaat door. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond 18 juni besloten. De wereldtuinbouwtentoonstelling vindt plaats van 14 april tot en met 9 oktober 2022.

De uitbraak van de coronapandemie wereldwijd, vormde eind maart de aanleiding om de mogelijke effecten hiervan op de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 in Almere nader te onderzoeken. De kern van het hieruit voortvloeiende advies luidde: ga door met Floriade Expo 2022, schrijf het verhaal van de Floriade nogmaals goed op en verbeter de communicatie hiervan, en pas het programmamanagement aan.

Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022 B.V., is verheugd over de uitkomst van de stemming in de gemeenteraad. “Samen met de gemeente Almere, provincie Flevoland, Rijksoverheid, Nederlandse Tuinbouwraad en al onze partners zijn wij in 2022 in staat om tot de gewenste Floriade-programmering te komen en de wereld te verrassen.”

Op dit moment hebben 210 bedrijven zich gecommitteerd aan Floriade en hebben reeds 33 landen hun deelname bevestigd. Wethouder Jan Hoek: “Met heel veel verschillende partijen werken we al geruime tijd aan de wereldexpo en aan de nieuwe groene stadswijk die daaraan verbonden is. Ik ben blij dat we deze samenwerking kunnen voortzetten. De Floriade, het programma met de stad op weg daarnaartoe, en de nieuwe wijk Hortus, dat alles bij elkaar helpt ons verder in de ontwikkeling van Almere naar een groene en gezonde stad. Bewoners, instellingen en ondernemers gaan hiervan profiteren.”

Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022 (links) en Jan Hoek, wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit en Democratische Vernieuwing. Feenstra Fotografie

Eindelijk mening ventileren

Terwijl de gemeente Almere zich afgelopen maanden boog over afstel, uitstel of afslanken van de Floriade 2022, ging op het Floriadeterrein de voorbereidingen op de wereldtuinbouwtentoonstelling gewoon door. Voorbereidingen die door de intelligente lockdown tijdens de coronacrisis in Nederland ook geen vertraging heeft opgelopen, doordat RIVM-eisen goed te hanteren zijn en materialen van dichtbij (Duitsland, België) komen.

Ook een periode dat de organisatie van de Floriade radiostilte hield om het besluitvormingsproces niet te frustreren. Nu het besluit is gevallen van volledig doorgaan van de wereldtuinbouwtentoonstelling, blikt in een interview in de Bloemisterij directeur Pieter Cloo terug en vooruit. Nu al digitaal te lezen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties