Dümmen Orange biedt Westlandse MBO studenten stages in Afrika aan

Dümmen Orange biedt drie Business & Management studenten van Lentiz Onderwijsgroep MBO Westland een stage-ervaring in Ethiopië en Kenia. Dümmen Orange heeft vestigingen over de hele wereld en biedt de drie leerlingen de kans om meer te weten te komen over haar productielocaties in de twee Afrikaanse landen.

Bram van de Bos en Luuk Vijverberg lopen negen weken stage in Ethiopië en Inge de Vreeze in Kenia. Op beide Dümmen Orange locaties wordt stekmateriaal geproduceerd voor de wereldwijde export naar haar internationale klanten.

Het is de eerste keer dat Dümmen Orange internationale stageplaatsen aanbiedt aan studenten van Lentiz Onderwijsgroep MBO Westland. Volgens Marco van der Sar, Manager Marketing en Corporate Communicatie bij Dümmen Orange, past dit in het beleid van de organisatie. “Het is voor ons belangrijk dat studenten kiezen voor de sierteeltsector en de kans krijgen om te zien wat deze veelzijdige sector te bieden heeft. Daarnaast ben ik positief verrast door het talent wat ik heb leren kennen en hoe dit ons als bedrijf kan ondersteunen”.

De studenten kijken uit naar de stage. “Ik heb er zin in. Ik vind het heel erg spannend, maar deze kans wil ik niet laten liggen. In de toekomst wil ik ook bij een internationale organisatie werken, dan helpt zo’n ervaring” aldus Inge de Vreeze.

Annemieke Kruyt, Accountmanager stages bij MBO Westland, is blij met de samenwerking met Dümmen Orange. “We zijn heel dankbaar dat Dümmen Orange in onze studenten investeert en hen de gelegenheid biedt deze verdiepende internationale ervaring op te doen. Een werkstage in het buitenland wordt steeds gangbaarder voor MBO’ers en dat sluit mooi aan op de toenemende vraag voor internationaal georiënteerde werknemers. Ook maakt een stageperiode in het buitenland de opleiding interessanter”, aldus Kruyt.

De drie studenten vertrekken begin mei voor negen weken naar Afrika. Tijdens deze periode krijgen zij een gerichte opdracht van school en werken ze mee op verschillende afdelingen. In juli keren de studenten terug van hun buitenlands oponthoud en ronden dit af met een presentatie.

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties