€ 6 miljoen naar groen onderwijs

Steeds meer leerlingen kiezen voor het Groen Onderwijs. Hoewel dit goed nieuws is, komt de bekostiging daarmee in de knel. Om dit te helpen oplossen trekt het kabinet komend jaar €6,2 miljoen extra uit voor het groene onderwijs.

Door het groeiend aantal leerlingen binnen de groene opleidingen, ontstond er de laatste jaren een tekort in de bekostiging van het groene onderwijs. Dit wordt nu door het kabinet gerepareerd door een extra investering van €6,2 miljoen.

Het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de overheid geven samen tevens invulling aan de transitie naar een natuurinclusieve landbouw en een duurzaam voedselsysteem: via de Topsectoren Agri&Food en Tuinbouw en Uitgangsmaterialen en via de Strategische Ontwikkelagenda Groen Onderwijs.

Niet genoeg

LTO Nederland dringt al langer aan op meer geld om het groene onderwijs op peil te brengen. Deze financiële impuls is echter onvoldoende om het groene onderwijs gelijk te trekken met het technisch onderwijs, waarvoor LTO al tijden pleit

Volgens de brancheorganisatie moeten de financiën op alle niveaus (mbo, hbo en WO) gerepareerd worden voor een betere kwaliteit en een betere aansluiting op het bedrijfsleven. Staatssecretaris Van Dam (EZ) erkent de zorgen over het groene onderwijs waar fors is bezuinigd.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties