Een op de vijf foto’s bij de bloemen nog niet in orde

Royal FloraHolland meldt dat sinds de aanscherping van de eisen nog niet alle foto’s voldoen aan de voorschriften. Zo’n 20% van de aanvoerders levert nog geen goede foto.

Sinds juni heeft de veiling de fotovoorschriften aangescherpt om de betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie te verhogen. Foto’s kwamen te vaak niet overeen met de aangeleverde partij en hier wil de veiling verandering in brengen.

Het blijkt dat 80% van de aanvoerders voldoet of snel kan voldoen aan de aangescherpte fotovoorschriften. De andere 20% heeft nog tijd nodig om aan de aangescherpte voorschriften te kunnen voldoen.

Wanneer een productfoto afwijkt, kan FloraHolland deze partij achteraan veilen met keurcode 976. Deze keurcode staat voor ‘wijkt af van foto’.  Een begeleidingsteam van FloraHolland zal telers ondersteunen bij het aanleveren van een juiste foto. Als na die twee weken nog geen goede foto aangeleverd wordt, worden de producten met keurcode 980 geveild. Deze keurcode staat voor ‘foto’s niet volgens voorschrift’. De partij blijft in het blok staan en houdt kwaliteitsklasse A1. De kosten bedragen € 10,90.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties