De Boomkwekerij Markt Eerste consultatiesessies van FloraHolland in teken van ledenraad

Eerste consultatiesessies van FloraHolland in teken van ledenraad

0

Royal FloraHolland heeft de afgelopen maand consultatiesessies gehouden met leden. Een van de thema’s van deze sessies was het inrichten en het functioneren van een eventuele ledenraad. Volgens de veiling kunnen leden zich in grote lijnen vinden in deze vorm van zeggenschap.

De leden van de pilot ledenraad organiseerden van 15 februari 2018 tot en met 8 maart 2018 meerdere consultatiesessies. Deze, nieuwe sessies zijn opgezet om leden in vroeg stadium te kunnen betrekken bij de besluitvorming.

De pilot ledenraad bestaat nu uit leden van de huidige adviesraden Bloemen en Planten. Hoe dit er in de toekomst uit gaat zien is nog niet duidelijk, en daar hadden de aanwezigen op de consultatiesessie ook vragen over. Want welke leden moeten in een eventuele ledenraad plaatsnemen? Hoe werkt dat met een voordrachtcommissie? En heeft de ledenraad een noodrem nodig en hoe ziet deze eruit? Dit waren enkele vragen die leden naar voren schoven.

De pilot ledenraad gaat  de uitkomsten van de sessies inventariseren. Deze resultaten zullen gedeeld worden met de leden. De uitkomsten zullen gedeeld worden met directie en RvC. In mei begint de ledenraad met de volgende ronde van de consultatiesessies.

Reageer op dit artikel

avatar