En dit zijn de vier innovatieve winnaars van de Dutch Tulip Awards

Dinsdagavond 7 november werden door Royal FloraHolland de Dutch Tulip Awards uitgereikt; een prijs voor de beste noviteit. In totaal waren er vier Awards te verdelen: in de categorie bloemen, planten, tuinplanten en concepten.

In de categorie snijbloemen werd de eerste prijs gewonnen door kwekerij Moerman met lelie Roselily. Volgens de jury is het een sterke lelie in een bijzondere vorm en kleur. „Geen geur, geen meeldraden. Een mooi product dat lijkt op een waterlelie”, aldus de jury.

 

 

 

 

 

 

Bij de planten ging de eerste prijs naar philodendron Little Hope, aangevoerd door VDE Plant uit Woubrugge en C.J.H Heijnen uit America. Volgens de jury past deze kamerplant  in de huidige woontrend. De plant is volgens de jury een goede vervanging van Xanadu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Campanula Ambella Intens Purple was de winnaar in de categorie tuinplanten. Dit product wordt door verschillende telers aangevoerd op de veiling. Volgens de jury is het een kleurvaste tuinplant in een mooie paarse kleur. „Met wel 1500 bloemen en knoppen een echt rijke uitstraling.”

Bij de concepten was de keus volgens de jury niet makkelijk, maar uiteindelijk mocht Van der Velde Waterplanten de award voor de beste noviteit in ontvangst nemen. Het concept Amazingwold is leerzaam en leuk voor kinderen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties