Exporteur Proflora sluit zich aan bij de Floral Trade Group

Floral Trade Group uit Rijnsburg lijft per 1 januari 2018 het plaatsgenoot Proflora in. Hiermee wordt exportbedrijf in bloemen en planten de tiende dochteronderneming binnen de groep. Proflora blijft vooralsnog onder de eigen naam in de markt opereren.

Dit heeft de Floral Trade Group maandag bekendgemaakt. ProFlora levert voornamelijk aan retailketens in Scandinavië. Daarnaast bieden ze zogeheten e-tail fulfilment voor supermarktketens. ‘Dat past precies in de strategie van Floral Trade Group voor 2020, waarin is vastgesteld dat we sterker willen worden in zowel de re- als e-tail’, aldus Martijn van Noort, commercieel directeur van Floral Trade Groep, in een verklaring. ‘We gaan ons focussen op de professionele retail en met name op serviceconcepten.’

Klaas Damsma, oprichter van ProFlora is blij met de nieuwe koers. Hij zegt in de verklaring: ’Ik heb gekozen voor Floral Trade Group, omdat het een club is van gespecialiseerde bedrijven, waarbij ik comfort vind in ondersteuning op het gebied van IT, HR, Marketing, Finance, maar ook de Operatie en Logistiek. Verder biedt de Floral Trade Group via haar dochterondernemingen ons de mogelijkheid om een breder assortiment van sierteeltproducten aan de klanten aan te bieden en daarmee de verdere groei bij en met onze klanten mogelijk te maken ’

Proflora opereert voorlopig als zelfstandige onderneming binnen Floral Trade Groep. Op den duur wordt echter gekeken naar synergievoordelen, waarin de bedrijven elkaar onderling kunnen versterken.

Floral Trade Group, dat in handen is van de familie Van der Plas, levert bloemen, planten en decoratiematerialen aan diverse segmenten in binnen- en buitenland via haar dochterbedrijven. Hieronder vallen onder meer Van der Plas, Heembloemex, Bloemplus en Greenflor. Met ingang van 1 januari 2018 maakt ProFlora hier deel van uit.

Klaas Damsma, oprichter van Proflora (l), schudt de hand van Wim van der Plas, algemeen directeur van Floral Trade Group.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties