Actiegroep: extra alv FloraHolland over beeldveilen planten komt er

De actiegroep tegen het beeldveilen van planten zegt genoeg handtekeningen te hebben verzameld om Royal FloraHolland te dwingen een extra algemene ledenvergadering te houden om over het onderwerp te stemmen. Ze heeft de vereiste stukken gistermiddag ingeleverd bij de veiling.

Dit zegt Jos Kester, potplantenkweker in Maasdijk. Hij is de spreekbuis van een kerngroep van acht man die vindt dat het beeldveilen van planten niet door moet gaan. Ze willen dat de fysieke klokken moeten blijven draaien. De foto’s zijn niet op orde en het is onduidelijk hoe het schouwen moet gebeuren.

De groep had steun nodig van collega-leden met bij elkaar een omzet van €300 miljoen om een extra alv uit te roepen. Volgens Kester is aan die voorwaarde voldaan. „De groep is heel divers. Er zijn grote en kleine potplantentelers bij en ook bloemenkwekers. Blijkbaar gaat er daar ook iets niet goed met het beeldveilen.”

FloraHolland was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. FloraHolland gaf in eerdere reacties aan dat het beeldveilen voor planten dat op 4 oktober zou starten gewoon door zou gaan. Later zei ze in gesprek te zijn met potplantenkwekers over de pijnpunten van het beeldveilen.

Mocht er een extra ledenvergadering komen dan moet die binnen vier weken nadat de actiegroep de stukken heeft ingeleverd (dat deed ze gisterenmiddag) gehouden worden.

Later meer.

 

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties