Royal FloraHolland: extra algemene ledenvergadering nog niet zeker

Het is nog niet zeker of er een extra algemene ledenvergadering (alv) komt om te stemmen over het beeldveilen van planten. Dat zegt persvoorlichter Judith Touw van FloraHolland. Maandag wordt meer duidelijk.

Touw geeft aan dat FloraHolland het verzoek van de groep om een extra alv te houden om te stemmen over het beeldveilen van planten heeft getoetst en vanmiddag een brief stuurt naar de initiatiefnemers voor de extra alv. De veiling wil eerst de reactie van de groep afwachten op de brief van FloraHolland. Begin volgende week zal FloraHolland bekend maken of er een extra alv komt.

De groep kwekers die een extra alv wil is ervan overtuigd aan de voorwaarden te voldoen. Ze zou de handtekeningen hebben van leden die samen jaarlijks €300 miljoen aan omzet via de veiling realiseren. Dat zou overeenkomen met een tiende deel van de stemmen in een voltallige algemene vergadering die vereist zijn om het bestuur van de veiling te verplichten tot het bijeenroepen van een algemene vergadering, aldus de statuten van FloraHolland.

Verder moet een verzoek schriftelijk zijn ingediend. ‘Indien aan het verzoek niet binnen veertien dagen is voldaan of de vergadering niet binnen vier weken na indiening van het verzoek wordt gehouden, kunnen de verzoekers zelf tot bijeenroeping overgaan per advertentie in een of meer veel gelezen dagbladen of door persoonlijke oproeping, een en ander op kosten van de coöperatie. De vergadering voorziet in dat geval zelf in het voorzitterschap en in het secretariaat.’

Eerder werd in 2014 een extra alv uitgeschreven. Dat gebeurde op initiatief van de veiling. Leden hadden in juni in de alv tegen het voornemen gestemd om de helft van de liquiditeitsbijdrage aan te wenden voor het dekken van het verlies dat de veiling leed. In de extra alv in juli werd een aangepast voorstel in stemming en dat haalde de vereiste meerderheid van meer dan 50%.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties